Zoeken Menu
Dakkapel soorten

Onderhoudsvrije dakkapel

Een onderhoudsvrije dakkapel van Polyworkx Dakkapel wordt vervaardigd uit zeer hoogwaardige onderhoudsvrije materialen. Daardoor is deze zeer goed bestand tegen weersinvloeden en constructieve belasting.

Een onderhoudsvrije dakkapel van Polyworkx Dakkapel heeft een gesloten systeem, een hogere isolatiewaarde en heeft een composiet witte dakbedekking. U hoeft dus nooit meer te schilderen of de dakbedekking te vervangen. Dit alles resulteert in een langere levensduur. Zodoende kunt u langer genieten van uw dakkapel met extra ruimte en licht.

Perfect-Line-dakkapel-3.jpg

Enkele tips bij aanschaf onderhoudsvrije dakkapellen

Een onderhoudsvrije dakkapel koopt u niet iedere dag. Het is daarom verstandig om vooraf goed rond te kijken en u persoonlijk te laten adviseren en niet vanaf een “papiertje” te kopen, daar krijgt u later spijt van. Om u alvast een goede richtlijn te geven waarop u moet letten, hebben we hieronder een aantal technische tips opgenomen:

Isolatiewaarden onderhoudsvrije dakkapel

De dakkapellen van Polyworkx Dakkapel worden beter geïsoleerd dan de traditioneel gebouwden. Door de doorlopende isolatie en de speciaal ontwikkelde sandwichconstructie zijn er geen koudebruggen. Hierdoor ligt de isolatiewaarde ver boven de normen van het bouwbesluit. Polyworkx Dakkapel hebben een isolatiewaarde vanaf RC-waarde 3.0 m2 K/W en dat is energiebesparend. Negen van de tien onderhoudsvrije dakkapellen voldoen niet aan de isolatiewaarden volgens de regelgeving. Als een leverancier met balklagen, damp remmende folie en glas- of steenwol werkt, dan kan er aan het bouwbesluit in de meeste gevallen niet voldaan worden. Ons advies is om bij de aanschaf van uw dakkapel hier goed op te letten.

Kunststof of kunstof?

Er is kunststof en kunststof. Bijna iedere aanbieder praat over kunststof en onderhoudsvrij. Maar wat is nu eigenlijk onderhoudsvrij? Een dakkapel met aan de buitenzijde Trespa (volkern) beplating of Keralit schroten wordt aangeboden als een kunststof dakkapel, maar er wordt dan niet bij vermeld dat de constructie aan de binnenzijde met houten balklagen wordt opgebouwd. Polyworkx Dakkapellen worden voorzien van polyester naadloze bekleding en opgebouwd met een sandwichconstuctie zonder balklagen. Echt onderhoudsvrij dus. 

Polyester dakbedekking

Polyworkx Dakkapel is één van de weinige leveranciers in Nederland en België die gebruik maakt van polyester dakbedekking. Door gebruik te maken van deze hoogwaardige materialen is de kans op lekkages uitgesloten. De polyester dakbedekking zoals Polyworkx Dakkapel die toepast moet niet worden verward met EPDM dakbedekking. EPDM is op zichzelf een goed materiaal maar het blijft een folie dat aangebracht dient te worden met vooraf bepaalde rolformaten waardoor er overlappingen ontstaan. Als dit niet goed verwerkt wordt kunnen er dus lekkages ontstaan.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op. Of bekijk onderstaande pagina:

Polyester dakkapel
Polyester dakbedekking

OFFERTE DAKKAPEL

Bent u zoek naar meer ruimte en licht in uw woning?

Wij adviseren u graag! Informeer naar onze mogelijkheden en vraag vrijblijvend een offerte aan:

Dakkapelofferte

Uiteraard is een bezoek aan onze showroom (of bij een van onze wederverkopers) ook mogelijk. (Let op, dit kan alleen op afspraak).