Zoeken Menu
Info & tips

Kozijn en glas

Bij de keuze voor het aanschaffen van de dakkapel is het kozijn en de glaswaarden van groot belang. Bijna iedere dakkapellenleverancier levert een dakkapel met HR (hoog rendement) beglazing. De meest voorkomende vorm is HR++ beglazing. Hoe goed HR++ glas isoleert is afhankelijk van de zogeheten U-waarde. Hoe lager de U-waarde hoe beter de isolerende werking. Ga daarom altijd met bedrijven in zee die glas met een U-waarde van maximaal 1,1 W/m2K hanteren. Hierdoor weet u zeker dat het warmteverlies naar buiten toe aan banden wordt gelegd. Het resultaat: een vermindering in de stookkosten en het energieverbruik en dus tevens een verminderde uitstoot van schadelijke stoffen. 


Een 1,1 U-waarde herkent u aan de aanduiding van het glas van bijvoorbeeld 5-15-4. De aanduiding 15 staat voor de spouwdikte van het glas. Is de spouwdikte bijvoorbeeld 13 dan staat dit gelijk aan een U-waarde van 1,3 en dus minder geïsoleerd. Dus bij de waardebepaling van het glas geldt: hoe lager de waarde hoe beter geïsoleerd (in tegenstelling tot de RC-waarde van de dakkapel zelf deze moet zo hoog mogelijk zijn). Bekijk ook goed of de spouw van het glas is gevuld met gas of lucht. Een gasvulling heeft een veel betere isolatie dan een luchtvulling.

Wilt u meer weten over kozijn en glaswaarden voor een dakkapel? Neem dan contact met ons op.

OFFERTE DAKKAPEL

Bent u zoek naar meer ruimte en licht in uw woning?

Wij adviseren u graag! Informeer naar onze mogelijkheden en vraag vrijblijvend een offerte aan:

Dakkapelofferte

Uiteraard is een bezoek aan onze showroom (of bij een van onze wederverkopers) ook mogelijk. (Let op, dit kan alleen op afspraak).