Zoeken Menu
Info & tips

Isolatie van uw dakkapel

Bij de aankoopbeslissing is het van groot belang om te weten hoe goed uw dakkapel is geïsoleerd. Volgens het Bouwbesluit moet deze minimaal aan een RC-waarde van 3,5 m2 K/W voldoen. De RC-waarde is de totale warmteweerstand van een constructie, d.w.z. de weerstand van een constructie tegen warmte doorgang. Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe beter het isolerend vermogen van de constructie. Veel bedrijven werken met isolatiemateriaal als glas- en steenwol. Op de verpakking vermeldt dat dit een RC-waarde heeft van 2,5 m2 K/W, maar na de verwerking in de dakkapel met balklagen blijft er door de koudebruggen een isolatiewaarde over van circa 1,0-1,5 m2 K/W, dat dus ver onder de wettelijke norm van het Bouwbesluit ligt.

Isolatie van Polyworkx Dakkapellen

Polyworkx Dakkapellen worden beter geïsoleerd dan de traditioneel gebouwde dakkapel. Door de doorlopende isolatie en de speciaal ontwikkelde sandwichconstructie zijn er geen koudebruggen. Hierdoor ligt de isolatiewaarde ver boven de normen van het bouwbesluit. Polyworkx Dakkapel dakkapellen hebben een isolatiewaarde RC-waarde 6,0 m2 K/W en dat is energiebesparend.

Wilt u meer weten over de isolatie van Polyworkx Dakkapel?  Bezoek dan ook de pagina: soorten dakkapellen > of neem contact met ons op.

OFFERTE DAKKAPEL

Bent u zoek naar meer ruimte en licht in uw woning?

Wij adviseren u graag! Informeer naar onze mogelijkheden en vraag vrijblijvend een offerte aan:

Dakkapelofferte

Uiteraard is een bezoek aan onze showroom in Eersel (of bij een van onze wederverkopers) ook mogelijk. (Let op, dit kan alleen op afspraak).