Zoeken Menu
Info & tips

Vergunning dakkapel

Als uw dakkapel na plaatsing voldoet aan onderstaande regels, dan hoeft u geen vergunning aan te vragen. De regels zijn conform de Nederlandse norm. Gemeenten hebben de vrijheid om van deze norm af te wijken. Het is dan ook zinvol om hiernaar te informeren voordat u plannen maakt.

De dakkapel

  • komt op de achtergevel van het dakvlak
  • is uitgevoerd met een plat dak (dus geen schuin pannen dak)
  • is niet hoger dan 1,75 m (buitenwerks gemeten)
  • begint tussen 50 cm en 1 meter uit de dakvoet
  • blijft minimaal 50 cm onder de nok
  • heeft ondoorzichtige zijwangen (dus zonder zijlicht)
  • blijft minimaal 50 cm uit de zijkant van het dakvlak

 
Als de dakkapel die u wilt plaatsen op één of meer punten afwijkt van de regels die hierboven zijn genoemd, moet u vóór plaatsing een vergunning aanvragen. Dit geldt dus ook voor het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde of zijgevel van uw woning grenzend aan de openbare weg of openbaar groen. Vergunningsaanvragen kunt u alleen indienen via de website omgevingsloket.nl. Indien de dakkapel die u beschrijft in uw aanvraag niet voldoet aan de criteria van de gemeente, zal de welstandscommissie beslissen over het verlenen van de vergunning.

Een dakkapel met een schuin dak is niet vergunningsvrij. Hier heeft u meestal een omgevingsvergunning voor nodig. Eén van de voorwaarden is namelijk dat uw dakkapel een plat dak heeft.

Wilt u meer weten over vergunning dakkapel en de daarbij behorende normen? Neem dan contact met ons op.

vergunning-dakkapel-VROM.jpg

OFFERTE DAKKAPEL

Bent u zoek naar meer ruimte en licht in uw woning?

Wij adviseren u graag! Informeer naar onze mogelijkheden en vraag vrijblijvend een offerte aan:

Dakkapelofferte

Uiteraard is een bezoek aan onze showroom (of bij een van onze wederverkopers) ook mogelijk. (Let op, dit kan alleen op afspraak).