Zoeken Menu
Nieuws

Vergunning dakkapel

Per 1 oktober 2010 zijn er nieuwe vergunningsnormen van kracht voor het plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde. De vergunningsvrije hoogte van een dakkapel mag vanaf 1 oktober 1,75 meter hoog zijn. Dit was voorheen 1,50 meter. De dakkapel hoogte wordt gemeten vanaf de voet van de dakkapel tot aan bovenkant boeirand. Voor het vergunningsvrij mogen plaatsen van een dakkapel gelden een aantal standaard regels.

Per gemeente kunnen er tevens andere voorwaarden voor het plaatsen van een dakkapel gelden. Voor vragen over vergunningen kunt u altijd contact met ons opnemen. Of lees alles over vergunningsvrij dakkapel monteren op onze informatiepagina over vergunning dakkapel.

Als de dakkapel die u wilt plaatsen op één of meer punten afwijkt van de vergunningsregels, moet u vóór plaatsing een vergunning aanvragen. Dit geldt dus ook voor het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde of zijgevel van uw woning grenzend aan de openbare weg of openbaar groen. Vergunningsaanvragen kunt u alleen indienen via de website omgevingsloket.nl. Indien de dakkapel die u beschrijft in uw aanvraag niet voldoet aan de criteria van de gemeente, zal de welstandscommissie beslissen over het verlenen van de vergunning.

Wilt u meer weten over vergunning dakkapel en de daarbij behorende normen? Neem dan contact met ons op.

OFFERTE DAKKAPEL

Bent u zoek naar meer ruimte en licht in uw woning?

Wij adviseren u graag! Informeer naar onze mogelijkheden en vraag vrijblijvend een offerte aan:

Dakkapelofferte

Uiteraard is een bezoek aan onze showroom (of bij een van onze wederverkopers) ook mogelijk. (Let op, dit kan alleen op afspraak).

dakkapel Bladel - dakkapel Reusel - dakkapel Eersel - prefab - dakkapel Hapert - dakkapel -
dakkapel Bergeijk - onderhoudsvrij - naadloos - glasvezelversterkt- polyester